מאיפה צץ הוירוס הזה (EV-D68 ) שגורם לתחלואה בילדים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/09/2014 | 14:52 | מאת: אורן

במהלך השבועות האחרונים מאות תינוקות וילדים במספר מדינות בארה"ב פיתחו מחלה דמויית שפעת עם קשיי נשימה (חלקם נזקקים להנשמה). האם זה וירוס חדש ומה גרם להתפרצות הזאת? האם הוא תוקף גם מבוגרים?

שלום אורן, 1. הנגיף איננו חדש (ומוכר זה למעלה מ- 50 שנה). 2. הוא יכול לפגוע גם במבוגרים, אך גורם לתחלואה קשה בעיקר בקרב תינוקות/ילדים. 3. עדיין לא ברור מדוע דווקא עכשיו יש התפרצות שלו במדינות מסוימות בארה"ב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות