מה דעתך על שילוב חיסון שפעת אקטיבי ופסיבי?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/09/2014 | 08:17 | מאת: שוקי

האם שמעת על ניסיון כזה? מה אומר לך ההיגיון התיאורטי שלך על רעיון כזה? מה עשוי להערכתך להביא היפותטית לתוצאות טובות יותר, קודם הפסיבי ואז האקטיבי או להפך, ובאיזה מרווח זמן?

16/09/2014 | 14:43 | מאת: מושיק

נגיפי השפעת משתנים כמעט כל שנה. זה אומר שכמעט כל שנה צריך להכין חיסון פסיבי חדש נגד 3 זנים. בנוסף, מתן חיסון פסיבי לפני אקטיבי עלול להפחית את יעילותו של האקטיבי.

שלום שוקי, אינני מכיר 'חיסון פסיבי' כנגד שפעת המאושר לשימוש בבני אדם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות