טוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/08/2014 | 11:43 | מאת: ערן

לפני כשנה במהלך בירור לפני IVF, בוצעו בדיקות טוקופלזמה שחזרו חיוביות - IGG IGM. טיפולי ההפרייה הופסקו. במהלך השנה האחרונה נשלחו בדיקות נוספות שגם הן חזרו חיוביות. האם עדיין יש סכנה להדבקת העובר בעת הריון? למי צריך לפנות לבירור מעמיק יותר.

שלום ערן, 1. לאחר הדבקה ב'טוקסופלאזמה' נשאר הטפיל בגופנו 'לנצח', אם כי בד"כ מבלי שהוא גורם לתחלואה. 2. אפשר להתייעץ על משמעות IgM 'חיובי' לטפיל זה בהקשר להריון עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטלוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

31/08/2014 | 13:03 | מאת: ערן

מנהל פורום מחלות זיהומיות