בדיקה לאבולה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/08/2014 | 17:16 | מאת: אס

שלום רב, האם ניתן לבדוק נשאות לנגיף האבולה באדם שחזר ממדינה נגועה באפריקה במקום לחכות 21 יום בחשש? האדם חזר לפני שבוע ואין כרגע תסמינים אך מאחר והמחלה דוגרת 21 יום ואנו חוששים להתקרב אליו האם ניתן לבדוק ע"י בדיקת דם למשל אם נשא או לא? המון תודה

שלום אס, 1. "תקופת דגירה" איננה נחשבת כ"נשאות". 2. בלי קשר לכך, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך ישירות למשרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

30/08/2014 | 03:02 | מאת: ש

אם אדם נדבק בנגיף ביום 0 והמחלה פורצת רק ביום 21 וב 20 הימים הראשונים אין תסמיני מחלה ברורים. האם במשך 20 ימים אותו אדם אינו נושא את הנגיף? כלומר הוא לא נשא? האם באותם 20 ימים הוא לא יכול להדביק אדם אחר באמצעות דם או נוזלי גוף? מהו בדיוק ההבדל בין תקופת דגירה ונשאות?

מנהל פורום מחלות זיהומיות