התייבשות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/08/2014 | 20:34 | מאת: מני

שלום האם התייבשות בזמן זיהום עם חום במבוגרים זה דבר שכיח? אלו סימנים יש לכך מעבר לשתן כהה? מה ניתן לראות בבדיקות הדם בזמן התייבשות? והאם עליה בנתרן ובקריאטנין ועליה משמעותית ב BUN וכן עליה בבדיקת גזים בדם קשורים גם הם להתייבשות? תודה

שלום מני, 1. התייבשות בזמן חום במבוגרים היא שכיחה למדי (עקב שילוב של אובדן נוזלים וירידה בכמות השתיה). 2. הסימנים שציינת (מיעוט שתן, שתן כהה, שינויים ב- BUN, בקראיטינין, בנתרן ובגאזים בדם) יכולים להופיע בהתייבשות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות