תשובות בדיקות מעבדה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/08/2014 | 09:30 | מאת: שלומי

עשיתי בדיקות עקב ליחה מרובה וצמיגית להלן התשובות: הערות לבדיקת Wound Culture Vitek 1 Achromobacter xylosoxidans ss. xylosoxidans הערות לבדיקת All isolates&sensitivity חיידקים: ss. xylosoxidans - (1) 1 VitekAntibiotics I Amikacin S Amoxicillin/CA R Ampicillin S Ceftazidime R Ciprofloxacin I Gentamicin S Meropenem R Piperacillin/Tazobactam S Trimethoprim/Sulfa Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive ESBL- Positive מצביע על מנגנון עמידות לאנטיביוטיקות מסוג β- lactams. מה זה אומר? האם מצבי חמור? איזה אנטיביוטיקה מומלצת?

שלום שלומי, Achromobacter xylosoxidans הוא חיידק שעשוי לגרום לזיהומים שונים, בעיקר אצל אנשים עם פגיעה מסוימת במערכת החיסון: למשל זיהום ריאתי אצל חולי 'ציסטיק פיברוזיס'. הצורך בטיפול בחיידק זה, ובחירת התכשיר האנטיביוטי, תלויים באופי הזיהום שהוא גורם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות