שאלה מטרידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2014 | 10:19 | מאת: מת מפחד

שלום לרופא, היום במהלך קניות בסופר כשבחרתי ירקות הרמתי בטעות גרעין של ליצ'י הגרעין היה לח (רטוב אך לא מטפטף). בסופר הזה כמעט כל העובדים נמנים על אחת מקבוצות הסיכון לשאת את נגיף ה HIV. החשש שלי הוא שאחד מהעובדים אכל את הליצ'י ואחר כך השאיר את הגרעין בפיו ויתכן והוא סובל מדלקת חניכיים או דימום. ואח"כ הגרעין עם הלחות באו במגע עם ידי. אני חושש שמא הפרשות מפיו של אחד העובדים באו במגע עם פצע בידי. האם יש לחשש להדבקה באיידס?

שלום מת מפחד, הדבקתך בנגיף ה'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות