שאלה על מחלת הכלבת,

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2014 | 06:27 | מאת: בן

שלום ד"ר הלפרין איך נדבקים בכלבת ואיך לא?.. הכוונה- צואה ושתן של בעלי חיים נגועים בכלבת יכולים להעביר את המחלה אם נגיד נכנסים לי לפה או לעיניים בטעות? ומי ביוב מזוהמים שייתכן ויש בהם רוק\צואה של בעלי חיים שחולים בכלבת יכולים להעביר את המחלה אם הם נכנסים לריריות? אודה אם תענה לי תשובה מפורטת להפיג קצת את החששות... תודה רבה לך!

שלום רן, נגיפי הכלבת מועברים לבני אדם בד"כ דרך רוק נגוע שבא במגע עם ריריות או פצע פתוח בעור. אינני מכיר הדבקה בנגיף דרך שתן או צואה של בע"ח נגוע, או דרך מי ביוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות