ביוב והעברת כלבת,

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/07/2014 | 06:21 | מאת: רינת

היי ד"ר הלפרין לאחרונה אני אובססיבית ממש למחלת הכלבת שלא נדע... מאז שקראתי והתוודעתי עליה לראשונה באינטרנט ויש לי שאלה על מקרה מגעיל שקרה לי היום. הלכתי ברחוב עם נעלי עקב ונפלתי פתאום לבור קטן של ביוב.. זה נמצא במקום שיש בו חתולים ובעלי חיים גם. בהנחה שמי הביוב מכילים צואה\דם\ רוק של בעל חיים שחולה בכלבת נגיד חולדה, והבוץ של הביוב לכלך לי את הכף רגל וכשהגעתי הביתה שטפתי את הרגל ואז בטעות נגעתי בשפתיים ובעיניים, יש סיכון להעברת כלבת ככה? אני ממש פוחדת. כדאי להתייעץ לגבי קבלת חיסון? האם כלבת לא יכולה לעבור מבוץ או מי ביוב בשום מצב? אני רוצה פשוט להבין.

שלום רינת, הדבקה בנגיף הכלבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות