מעבר חיידקים עמידים מבית החולים לבית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2014 | 18:03 | מאת: נורית

בעלי נמצא יום יום עם אביו אשר מאושפז בטיפול נמרץ ואשר נדבק בחיידק עמיד בבית החולים. בעלי מקפיד לשטוף ידיים באלכוהול עם כניסתו לחדר וכאשר הוא יוצא. לאחר מכן חוזר לבית... האם החיידקים העמידים יכולים לעבור מבגדיו או גופו דרך חפצים בבית (מצעים, רהיטים, אמבטיה, שירותים וכו) ? כיצד על בני המשפחה לנהוג כדי שלא נדבק ? כמה זמן שורד (ומדבק) חיידק כזה אם נמצא על חפץ ? תודה !

שלום נורית, חיידקים יכולים להמצא על גבי בגדים במשך מספר שעות (תלוי בתנאי מזג האוויר). כדי לצמצם את סיכויי העברת החיידק העמיד מאביו של בעלך לבגדיו של בעלך- מומלץ לבעלך ללבוש חלוק בידוד במהלך הביקור אצלו (וזאת הנוסף להקפדה על הגיינת ידיים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות