שאלות על חיסון לשלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2014 | 00:40 | מאת: איציק

1. מדוע משרד הבריאות ממליץ על החיסון לבני 60 ומעלה? מדוע לא לבני 50 ומעלה או 40 ומעלה? 2. בכמה אחוזים החיסון מפחית שלבקת חוגרת. 3. לכמה זמן מגן החיסון? 4. מדוע החיסון כל כך יקר (800 שקל) ומדוע הוא לא בסל הבריאות למבוגרים? 5. במה שונה חיסון זה מהחיסון לאבעבועות רוח שניתן לילדים? 6. מלבד אלו הסובלים מבעיות במערכת החיסון, למי עוד החיסון לא מומלץ? 7. האם מחלה אוטואימונית שלא מטופלת באימונוסופרסיה היא קונטרה אינדיקציה לחיסון? 8. האם חולי לב וחולי סוכרת 2 יכולים לקבל את החיסון?

שלום איציק, 1. המלצות משרד הבריאות הישראלי בנוגע לגיל החיסון כנגד שלבקת חוגרת נקבעו, כך אני מניח, ע"ב המלצות יצרן החיסון וה- CDC האמריקאי. 2. יעילות החיסון משתנה עם הגיל: לפי ה- CDC הוא מונע שלבקת חוגרת בכ- 64% בקרב אנשים בין הגילים 60 עד 69, ורק- 38% בקרב בני 70 מעלה (ואם נעשה ממוצע- מדובר ביעלות של כ- 50%). 3. כיוון שמדובר בחיסון חדש יחסית (הוא בשימוש בארה"ב רק משנת 2006), קשה לדעת לכמה זמן הוא יגן על המתחסנים. 4. שאלה זו עליך להפנות למשרד הבריאות. 5. השוני העיקרי בין החיסון נגד שלבקת חוגרת לבין החיסון נגד אבעבועות רוח הוא בריכוז הנגיף. 8 - 6. תוכל לקרוא על הוריות-הנגד למתן החיסון באתר- http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/290_Zostavax.pdf הרבה בריאות אפי

22/07/2014 | 15:48 | מאת: איציק

מנהל פורום מחלות זיהומיות