שאלה לגבי טטנוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/04/2014 | 07:15 | מאת: רחל

שלום, אם לפני שנתיים החדרתי מלפפון לפי הטבעת ונפצעתי באותו מקרה בפי הטבעת וירד לא מעט דם יש סיכוי לטטנוס? כי אני לא זוכרת אם הוא היה שטוף או לא. לפני9 חודשים קיבלתי חיסון נגד טטנוס , אך אני דואגת.

23/04/2014 | 09:49 | מאת: רחל

מאז המקרה הנל החדרתי מלפפון לפי הטבעת הרבה פעמים ובחלק מהפעמים קצת ירד לי דם כנראה מאותו פצע. אני דואגת נורא. קיבלתי לפני 9 חודשים זריקת טטנוס, האם אפשר לקבל טטנוס ככה?

שלום רחל, הדבקתך ב'טטנוס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

23/04/2014 | 15:34 | מאת: רחל

לפני שנה בערך לא זוכרת בדיוק מתיי השתמשתי במלפפון בשביל זה, שמתי אותו לאחר השימוש בחדר השירותים על מדף ולאחר יום-יומיים השתמשתי שוב בו. האם זה מסוכן מבחינת טטנוס או זיהומים אחרים?

23/04/2014 | 15:55 | מאת: רחל

שהמדף היה עם אבק ולא ממש נקי לגמרי

מנהל פורום מחלות זיהומיות