טוקסופלזמה בבצל ירוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/04/2014 | 14:53 | מאת: שרון

שלום, הגישו לי מרק תירס חם מאד ופיזרו עליו בצל ירוק. ניסיתי להוציא אותו עם כף אבל בטח משהו נשאר. בהנחה והוא לא נשטף טוב( אני חוששת כי בצל ירוק נוגע באדמה) יש סיכוי שיש עליו טוקסופלזמה? המרק היה חם( אפילו מאד- היו אדים) יש סיכוי שהכל הושמד?

שלום שרון, באכילת כ ל מוצר שבא במגע עם אדמה ולא נשטף כהלכה יש סיכוי תיאורטי להידבק ב'טוקסופלאזמה'. יחד עם זאת, הסיכוי המעשי להידבק בטפיל זה במהלך האירוע המתואר בשאלתך נראה לי נמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות