שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/04/2014 | 19:18 | מאת: מישהי

לפני כמה ימים שאלתי אותך את השאלה הזאת: "הייתי נוהגת להכניס אצבע לפי הטבעת ולאחר מכן להכניס אותה לפה, ובכמה מן הפעמים היה מעט צואה על האצבע ובכל זאת הכנסתי לפה. האם יש סיכוי להדבקה במחלה זיהומית כלשהי? אני מודאגת. " ענית לי- "שלום מישהי, הדבקתך במחלה זיהומית כלשהי במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי" יש לי שאלה נוספת- האם אפשר להידבק באי קולי? או וירוסים/חיידקים אחרים? אני מודאגת

21/04/2014 | 20:42 | מאת: מישבי

האם יש צורך לבצע בדיקות כלשהן כדי לבדוק אם נגרם נזק כלשהו?

שלום מישהי, במהלך האירוע המתואר בשאלתך כמובן שאת יכולה להעביר 'מיקרובים' שונים ורבים (כולל אי. קולי) מפי הטבעת ש ל ך לאזור הלוע ש ל ך (אך לא סביר ש'מיקרובים' אלו יגרמו לתחלואה בלוע/ושט/קיבה/המעי הדק). הרבה בריאות אפי

22/04/2014 | 13:08 | מאת: מישהי

תודה על התשובה. גם בעלי נהג לעשות כך ויש לו בימים האחרונים כאבים בפין. האם יש קשר?

שלום מישהי, אינני מכיר קשר סיבתי בין הנוהג המתואר בשאלתך לבין כאבים הפין. הרבה בריאות אפי

22/04/2014 | 22:46 | מאת: מישהי

סליחה על השאלות הרבות, אך יש לי שאלה נוספת. יש לי הלי קובקטור, האם יכול להיות שבגלל מה שעשיתי העברתי אותו ללוע/ושט/קיבה או משהו?

שלום מישהי, אין זה סביר שהעברת חיידקי 'היליקובקטר פילורי' מפי הטבעת שלך ללוע/ושט/קיבה שלך במהלך האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות