אכילה במסעדה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/04/2014 | 08:50 | מאת: סיון

היי, בעלי טוען דאסור לאכול בחוץ במסעדות בגלל ליסטריה וטוקסופלזמה. בהתחלה הייתי אוכלת בחוץ רק דברים "בטוחים" כמו אוכל מבושל חביתות וול דאן,גבינות מפוסטרת... אבל הוא טוען שזה חוסר אחריות ודרש ממני להפסיק. יש הגיון בדבריו?אני רואה הרבה הריוניות שאוכלות בחוץ ואם אני אוכלת אוכל שמחשב בטוח?הוא אומר שמספיק שאיזה עובד זר לא שוטף ידיים והוא יכול להעביר חי ליסטריה או טוקסופלזמה. ..האמנם?

שלום סיון, אפשר להידבק ב'טוקסופלאזמה' וב'ליסטריה' מאוכל במסעדה, אפשר להידבק בטפיל ובחיידק מאוכל בבית, ואפשר להידבק בהם גם שלא דרך אוכל. הרבה בריאות אפי

20/04/2014 | 11:57 | מאת: סיון

להדבק בבית אם אני שוטפת את הירקות במים וסבון ומקפידה על הגיינה?ואיך אפשר להדבק בלסטריה לא דרך אוכל? תודה על התשובה וחג שמח

שלום סיון, 1. הדבקה בטפיל ה'טוקסופלאזמה' ובחיידק ה'ליסטריה' אפשרית גם דרך ידיים המזוהמות בהם (למשל במקרים של 'טוקסופלאזמה'- באדמה שעליה עשה חתול את צרכיו). 2. כדי לנסות לצמצם את סיכויי ההדבקה בטפיל ובחיידק הנ"ל מומלץ להקפיד על כללי הגיינה אישיים (למשל רחיצת ידיים במים ובסבון לפני כל טיפול באוכל ולפני אכילה); להקפיד על צריכה רק של מוצרים שנמצאים בפיקוח (של משרדי החקלאות והבריאות, גם בבית וגם במסעדות); לעקוב אחר אמצעי התקשורת (שבהם מודיעים מדי פעם על מוצרי מזון שהזדהמו); ולקוות לטוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות