שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/04/2014 | 00:27 | מאת: גדי

1. במסגרת תפקידך כרופא האם ידוע לך האם עובדי כוח עזר ( אותו כח אדם שבד"כ מחלק אוכל,מחליף סדינים )במחלקות בית חולים רשאיים להוציא ממטופלים לוק מהוריד ? 2. אם אותו עובד כוח עזר אינו מחליף כפפות בין מטופל למטופל לצורך הוצאת לוק מהוריד והוא עובר ישירות בין מטופל למטופל -מה הסיכוי להדביק מטופלים במחלות זיהומיות המועברות דרך נוזל דם? .3האם פרק הזמן שעובר בין מטופל למטופל יכול להפחית סיכוי מטופלים אחרים מלהדבק?

שלום גדי, 1. אין בידי מידע מהימן על סמכויותיהם החוקיות של כוחות עזר בנוגע לטיפול בחולים. שאלה בנושא זה מומלץ להפנות ישירות למשרד הבריאות. 2. במגע של עובד בית חולים (רופא, אח, כח עזר, פיזיוטרפיסט וכד') בחולים, ללא רחיצת ידיים בין חולה לחולה (או החלפת כפפות בינהם, במידת הצורך), עשויים 'מיקרובים' לעבור מחולה אחד לשני. אין בידי מידע על הסיכוי שכך יקרה במהלך מגע בודד שכזה (היות וישנם יותר מדי משתנים ונעלמים במשוואה כזאת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות