הרפס עם מוגלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/04/2014 | 17:34 | מאת: אילנית

לפני יומיים יצא לבתי בת השנתיים וחצי פצע קטן ליד השפה. מאז הוא גדל. היום היינו אצל רופא ילדים שאמר כי יתכן ומדובר בהרפס (לא ידע להגיד באופן מוחלט). הביא לנו משחה בשם "וי-ראל". תוך מספר שעות (אחרי 2 מריחות), התחיל להופיע גם מוגלה. האם זה יכול להעיד שזה אכן הרפס? האם זו תגובה נורמלית אחרי מריחת המשחה? תודה

שלום אילנית, אין זה נדיר שפצע שמתפתח ליד השפה הופך למוגלתי (גם בלי קשר למריחת משחה כלשהי), ואין בעובדה זו הוכחה שהגורם הראשוני של הפצע הוא נגיף ה'הרפס'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות