עוגיות מזוהמות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/03/2009 | 22:56 | מאת: אלמוני

אשתי קנתה עוגיות בתפזורת ללא שקיות ניילון עליהם ואכלנו מהם,וחלק מאיתנו גם נגעו באיברי המין הנקביים והזכריים שלנו אחרי שנגענו בעוגיות. הבעיה שכל אחד עם ידיים מזוהמות יכל לנגוע בעוגיות לפני אשתי וכנראה שמישהו אחד לפחות שנגע בעוגיות היה עם ידיים עם רוק או דם או זרע עליהם. האם כך אפשר להידבק באיידס,הפיטיטיס B או C,או עגבת?

שלום אלמוני, הדבקה באיידס, הפטיטיס B או C או עגבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

29/01/2011 | 16:15 | מאת: תומר א.

אני מעוניין לחלוק על קודמי ד"ר הלפרין. אף-על-פי שאין לי ידע מספיק ברפואה, יש לי ידע מספיק בססטיסטיקה כדי לעשות כן. נראה כי ד"ר הלפרין משתמש בחישוב סטטיסטי רגיל כדי לקבוע את הסבירות להדבק במחלה כאשר ברור שדווקא "נוסחת ההסתברות המותנית" (ניתן לקרוא בוויקיפדיה) היא זו שיש לעשות בה שימוש במקרה הזה. דהיינו, הדבר הנכון לעשות הוא לחשב את ההסתברות להדבק באיידס בהנתן שהשואל הינו בור בנוגע למנגנוני ההדבקה של המחלות המתוארות. מדובר בסבירות לא מבוטלת כלל.

מנהל פורום מחלות זיהומיות