חיידק שיגלה- דיזינטריה ??

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/10/2006 | 22:34 | מאת: רונית

בני בן ה-3 שילשל לפני שלושה שבועות באופן חמור.- בשלשול לא היה דם,אבל השלשול היה מאוד חריף והרבה פעמים ביום. הרופאה שלו התמהמהה ולא הפנתה אותנו ישר לתרבית צואה. מסרנו ת הבדיקה לפני שבוע והיום קיבלנו תוצאה שיש לו חיידק שיגלה - דיזינטריה. בינתיים השלשול המימי כמעט עבר ,יש לו צואה רכה אבל רק פעם אחת ביום. האם כדאי לתת אנטיביוטיקה או שלחזור על הבדיקה. מה עלול החיידק הזה לחולל בגוף אם לא ניתן אנטיביוטיקה. קראתי שמומלץ לאכול משהו פרוביוטי -האם זה יעזור?

שלום רונית, אני לא רואה סיבה לחזור על הבדיקה וממליץ לטפל- למשל בתרופה AZITHROMYCIN (בלי קשר לשימוש האפשרי בפרוביוטיקה). הרבה בריאות אפי

17/10/2006 | 10:58 | מאת: תודה אבל מה יקרה אם לא ניתן אנטיביו

האם החיידק עלול להישאר בגוף? החיידק היה "שיגלה סוני".

16/12/2006 | 10:12 | מאת: טליה

בני בן 5 החל לשלשל מהבוקר יש לו יציאות כל 5-15 דקות עד חצי שעה בין יציאה ליציאה אין לו חום אך כן יש לו התכווציות בבטן וחסך הכל הוא בסדר אין לו תלונות נוספות כיצד עלי לפעול אגב הוא שותה ומיד אחר כך משלשל.

14/08/2008 | 18:39 | מאת: מורן

בתי בת 4.5 החלה לשלשל ולהקיא והעלתה חום, לאחר שלא הצליחה לשתות אושפזה בבית חולים ואובחנה ברמת התייבשות בנונית. שוחררנו מבית החולים לאחר 4 ימים בהם המשיכה לשלשל אך החום ירד. היום קיבנלו תוצאות של תרבית צואה ובממצאים חיידק שיגלה סוני. הילדה חיונית מאוד אך ממשיכה לשלשל (?לאחר שכבר היה שיפור ניכר ביציאות) המדאיג הוא שהיא התלוננה על כאב ראש מספר פעמים.בשיחת טלפון עם הרופאה המטפלת בבית החולים, המליצה לחזור לאשפוז. האם יש או יכול להיות קשר בין המחלה לכאב הראש? תודה מורן

26/01/2009 | 17:47 | מאת: לילי

האם ישנה אפשרות כזו שאשה לאחר לידה תניק את הולד, ואינה יודעת שיש לה דלקת בתוספתן תגרום לחיידק לפרוץ אצל הולד??? מאחר והניקה אותו ??

מנהל פורום מחלות זיהומיות