אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


פורום מחלות זיהומיות


חיפוש מתקדם
חיידק שיגלה- דיזינטריה ??
מחבר:רונית
תאריך:16/10/2006
שעה:22:34
בני בן ה-3 שילשל לפני שלושה שבועות באופן חמור.- בשלשול לא היה דם,אבל השלשול היה מאוד חריף והרבה פעמים ביום.
הרופאה שלו התמהמהה ולא הפנתה אותנו ישר לתרבית צואה.
מסרנו ת הבדיקה לפני שבוע והיום קיבלנו תוצאה שיש לו חיידק שיגלה - דיזינטריה.
בינתיים השלשול המימי כמעט עבר ,יש לו צואה רכה אבל רק פעם אחת ביום.
האם כדאי לתת אנטיביוטיקה או שלחזור על הבדיקה.
מה עלול החיידק הזה לחולל בגוף אם לא ניתן אנטיביוטיקה.
קראתי שמומלץ לאכול משהו פרוביוטי -האם זה יעזור?

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
16/10/06 22:34
  RE: חיידק שיגלה- סוני ??    תודה אבל מה יקרה אם לא ניתן אנטיביו 
17/10/06 10:58
04/05/08 12:17
07/04/07 20:58
16/12/06 10:12
  חיישק שיגלה    מורן 
14/08/08 18:39
26/01/09 17:47
בני בן ה-3 שילשל לפני שלושה שבועות באופן חמור.- בשלשול לא היה דם,אבל השלשול היה מאוד חריף והרבה פעמים ביום. הרופאה שלו התמהמהה ולא הפנתה אותנו ישר לתרבית צואה. מסרנו ת הבדיקה לפני שבוע והיום קיבלנו תוצאה שיש לו חיידק שיגלה - דיזינטריה. בינתיים השלשול המימי כמעט עבר ,יש לו צואה רכה אבל רק פעם אחת ביום. האם כדאי לתת אנטיביוטיקה או שלחזור על הבדיקה. מה עלול החיידק הזה לחולל בגוף אם לא ניתן אנטיביוטיקה. קראתי שמומלץ לאכול משהו פרוביוטי -האם זה יעזור?
שלום רונית, אני לא רואה סיבה לחזור על הבדיקה וממליץ לטפל- למשל בתרופה AZITHROMYCIN (בלי קשר לשימוש האפשרי בפרוביוטיקה). הרבה בריאות אפי
האם החיידק עלול להישאר בגוף? החיידק היה "שיגלה סוני".
הישארות החיידק הזה בגוף איננה סבירה (בניגוד לחיידקי הסלמונלה)...
בני בן 5 החל לשלשל מהבוקר יש לו יציאות כל 5-15 דקות עד חצי שעה בין יציאה ליציאה אין לו חום אך כן יש לו התכווציות בבטן וחסך הכל הוא בסדר אין לו תלונות נוספות כיצד עלי לפעול אגב הוא שותה ומיד אחר כך משלשל.
שלום, אובחן אצל בני חיידק השיגלה סוני וזה גרם לו לפרכוס חום. הוא טופל בשלוש זריקות רצפין ולאחר מכן אזניל ל- 3 ימים אבקש לדעת כמה זמן אחרי סיום השלשולים החיידק עדיין מדבק ואיך נעשית ההדבקה? (הוא אינו משלשל כבר 5 ימים)
האם חייבים לשתות מינרלי של כצט - ואם כן -קניתי בקבוק של 500 מ"ל - האם הילד בן שנה וחמישה חודשים צריך לשתות הכול.
בתי בת 4.5 החלה לשלשל ולהקיא והעלתה חום, לאחר שלא הצליחה לשתות אושפזה בבית חולים ואובחנה ברמת התייבשות בנונית. שוחררנו מבית החולים לאחר 4 ימים בהם המשיכה לשלשל אך החום ירד. היום קיבנלו תוצאות של תרבית צואה ובממצאים חיידק שיגלה סוני. הילדה חיונית מאוד אך ממשיכה לשלשל (?לאחר שכבר היה שיפור ניכר ביציאות) המדאיג הוא שהיא התלוננה על כאב ראש מספר פעמים.בשיחת טלפון עם הרופאה המטפלת בבית החולים, המליצה לחזור לאשפוז. האם יש או יכול להיות קשר בין המחלה לכאב הראש? תודה מורן
האם ישנה אפשרות כזו שאשה לאחר לידה תניק את הולד, ואינה יודעת שיש לה דלקת בתוספתן תגרום לחיידק לפרוץ אצל הולד??? מאחר והניקה אותו ??
חיפוש מתקדם