אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.

פורום טרשת נפוצה

הפורום יעסוק בדרכי הטיפול והתמודדות עם טרשת נפוצה. ההערכה היא שבישראל חיים כחמשת אלפים חולים במחלה ובעולם חיים קרוב לארבעה מיליון חולים. טרשת נפוצה היא מחלה כרונית הפוגעת במערכת העצבים המרכזית (מוח וחוט השדרה) ומשפיעה על תפקוד איברי הגוף. הגולשים מוזמנים לשאול שאלות בנושא מחלת הטרשת הנפוצה וללמוד על הפתרונות הקיימים, על מנת להאט את התדרדרות התפקוד בעקבות המחלה.
להמשך...
הודעה חשובה
חיפוש מתקדם
מחלה דמיאלינטיבית-טרשת נפוצנ
מחבר:מיכל (27)
תאריך:13/8/2010
שעה:14:07
עדי שלום רב,

לפני כשנה אושפזתי בבית חולים בגין ירידה חדה ופתאומית בראיה של עין שמאל (יותר נכון מעין סנוור/טשטוש שהפריע לי לראיה).
עקב כך, קיבלתי טיפול בפולס של סטרטאידים (סולומדרול). השלמתי טיפול של 5-6 ימים שלאחריהם חזרה לי הראיה לקדמותה במלואה.האבחנה היתה suspected s/p-retrobulbar neuritis LTכמו כן, עברתי בדיקת MRI שהניבה את התוצאות הבאות: (בדיקה בשקלול FSE+FLAIR T2 ובשקלול SE+FSE T1 לפני ואחרי הזרקת גדוליניום במישורים אקסיאלי וסגיטלי)
מודגמים שני נגעים מוקדיים בעלי אות גבבוה בשקלול T2: שניים בחומר הלבן התת קליפתי בהמיספרות המוח הגדול באונה פרונטאלית דו"צ ופאריטאלית משמאל. לא מודגמים מוקדים בקורפוס קאלוזום-גופו בגדר הנורמה. המוקדים אינם עוברים האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. חדרי המוח והפיסורות בהתאם לנורמה. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים. לסיכום: מוקדים ספורים בלתי ספציפיים בחומר הלבן כמתואר. דרושה קורלציה קלינית מעבדתי. ביקורת הדמייתית לפי שיקול קליני.

מאז במהלך השנה, בהמלצה של נוירולוגית מומחית, ביצעתי מספר בדיקות דם (וירולוגיה/זיהומים, ויטמין D וכו..). בדיקת זיהומים הכל יצא שלילי. היה לי חוסר בויטמין די (51 מטווח 75 עד 250). כמו כן, בדיקת שדה ראיה (תקינה) ובדיקת VEP:
pattern: מגירוי עין ימין בנפרד בתגובה למשבצות גירוי של 18, 36 ו-72 נתקבלו מענים הכוללים גלים אופיינים בלטנטיות תקינה.
מגירוי עין שמאל בנפרד ניתן היה לזהות מענים הכוללים גלים אופיינים בלטנטיות תקינה בתגובה למשבצות גירוי של 72 בלבד.
flash: מגירוי כל עין בנפרד ומגירוי דו עיני נתקבלו מענים הכוללים גלים אופיינים בלטנטיות תקינה. מסקנה: מעני ה-VEP מצביעים על הבדל בכושר הראיה בין העיניים (לרעת שמאל) בתגובה לגירוי צורתי מתחלף. ההולכה העצבית מכל עין לקליפת המח הראיתית תקינה בתגובה להבזקי אור.
בנוסף כעבור שנה- החודש (8/2010) עברתי בדיקת MRI נוספת שהניבה את התוצאות הבאות:
מודגמת אנגיומה ונוזית אזור גרעין הלטיפורם מימין ללא שינוי מסריקה קודמת. הפעם מודגם נגע היפראינטנסי גדול באונה פרונטלית משמאל, קדמית לקרן הקדמית של החדר הלטרלי השמאלי. הנגע גדל במידה ניכרת בהשוואה לסריקה קודמת. כמו כן, נראים מוקדים היפראינטנסים זעירים מאוד באזור תת קורטיקלי פריאטלי משמאל ובחומר הלבן פרונטלי משמאל-מוכרים מהסריקה הקודמת, ללא שינוי עקרוני. לאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה פתולוגית במוקדים אלו. אזור האוכף התורכי ללא ממצא חריג. בסריקה מכוונת לארובות העיניים: מודגמים גלגלי העיניים ועצבי הראיה תקינים, ללא עדות לפתולוגיה אינטרה או אקסטרה קונלית וללא עדות להאדרה חריגה.
לסיכום: הממצאים המתוארים הינם פרוגרסביים ומחשידים למחלה דמיאלינטיבית.
יש לציין שיש לי כרגע מתחילת החודש (כשבועיים) מעין הרדמות של הרגליים על פני העור שפעמים נחלשת ופעמים ותחזקת (האם יש קשר למה שהיה לי בעין לפני כשנה?)

שאלות:
-האם עפ"י התוצאות המוצגות יתכן ויש לי טרשת נפוצה?
-איזו מחלה יכולה להיות עפ"י הממצאים מלבד טרשת נפוצה?
-אילו אבחונים נוספים ניתן לבצע על מנת לאבחן באיזו מחלה דמיאלינטיבית מדובר?
- האם עפ"י האבחונים הללו אני יכולה לקבל/לדרוש טיפול תרופתי כלשהו ואם כן איזה? לפי הבנתי טיפול כמה שיותר מוקדם יכול למנוע התקפים באם מדובר בטרשת נפוצה...
- כיום אני במעקב אצל נוירולוגית מומחית ברמב"ם. אבל לפי הבנתי בהדסה יש את המומחים ביותר בתחום. האם את ממליצה לי להתייעץ עם מומחים נוספים כמוך וכמו אלו הקיימים במרכז רפואי הדסה?

אודה לך מאוד על עזרתך....

מיכל.

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
אבקש לקבל התראה ב-SMS לסלולרי כאשר מתקבלות תגובות להודעתי זו. (עלות 6 ₪)
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
13/08/10 14:07
עדי שלום רב, לפני כשנה אושפזתי בבית חולים בגין ירידה חדה ופתאומית בראיה של עין שמאל (יותר נכון מעין סנוור/טשטוש שהפריע לי לראיה). עקב כך, קיבלתי טיפול בפולס של סטרטאידים (סולומדרול). השלמתי טיפול של 5-6 ימים שלאחריהם חזרה לי הראיה לקדמותה במלואה.האבחנה היתה suspected s/p-retrobulbar neuritis LTכמו כן, עברתי בדיקת MRI שהניבה את התוצאות הבאות: (בדיקה בשקלול FSE+FLAIR T2 ובשקלול SE+FSE T1 לפני ואחרי הזרקת גדוליניום במישורים אקסיאלי וסגיטלי) מודגמים שני נגעים מוקדיים בעלי אות גבבוה בשקלול T2: שניים בחומר הלבן התת קליפתי בהמיספרות המוח הגדול באונה פרונטאלית דו"צ ופאריטאלית משמאל. לא מודגמים מוקדים בקורפוס קאלוזום-גופו בגדר הנורמה. המוקדים אינם עוברים האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. חדרי המוח והפיסורות בהתאם לנורמה. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים. לסיכום: מוקדים ספורים בלתי ספציפיים בחומר הלבן כמתואר. דרושה קורלציה קלינית מעבדתי. ביקורת הדמייתית לפי שיקול קליני. מאז במהלך השנה, בהמלצה של נוירולוגית מומחית, ביצעתי מספר בדיקות דם (וירולוגיה/זיהומים, ויטמין D וכו..). בדיקת זיהומים הכל יצא שלילי. היה לי חוסר בויטמין די (51 מטווח 75 עד 250). כמו כן, בדיקת שדה ראיה (תקינה) ובדיקת VEP: pattern: מגירוי עין ימין בנפרד בתגובה למשבצות גירוי של 18, 36 ו-72 נתקבלו מענים הכוללים גלים אופיינים בלטנטיות תקינה. מגירוי עין שמאל בנפרד ניתן היה לזהות מענים הכוללים גלים אופיינים בלטנטיות תקינה בתגובה למשבצות גירוי של 72 בלבד. flash: מגירוי כל עין בנפרד ומגירוי דו עיני נתקבלו מענים הכוללים גלים אופיינים בלטנטיות תקינה. מסקנה: מעני ה-VEP מצביעים על הבדל בכושר הראיה בין העיניים (לרעת שמאל) בתגובה לגירוי צורתי מתחלף. ההולכה העצבית מכל עין לקליפת המח הראיתית תקינה בתגובה להבזקי אור. בנוסף כעבור שנה- החודש (8/2010) עברתי בדיקת MRI נוספת שהניבה את התוצאות הבאות: מודגמת אנגיומה ונוזית אזור גרעין הלטיפורם מימין ללא שינוי מסריקה קודמת. הפעם מודגם נגע היפראינטנסי גדול באונה פרונטלית משמאל, קדמית לקרן הקדמית של החדר הלטרלי השמאלי. הנגע גדל במידה ניכרת בהשוואה לסריקה קודמת. כמו כן, נראים מוקדים היפראינטנסים זעירים מאוד באזור תת קורטיקלי פריאטלי משמאל ובחומר הלבן פרונטלי משמאל-מוכרים מהסריקה הקודמת, ללא שינוי עקרוני. לאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה פתולוגית במוקדים אלו. אזור האוכף התורכי ללא ממצא חריג. בסריקה מכוונת לארובות העיניים: מודגמים גלגלי העיניים ועצבי הראיה תקינים, ללא עדות לפתולוגיה אינטרה או אקסטרה קונלית וללא עדות להאדרה חריגה. לסיכום: הממצאים המתוארים הינם פרוגרסביים ומחשידים למחלה דמיאלינטיבית. יש לציין שיש לי כרגע מתחילת החודש (כשבועיים) מעין הרדמות של הרגליים על פני העור שפעמים נחלשת ופעמים ותחזקת (האם יש קשר למה שהיה לי בעין לפני כשנה?) שאלות: -האם עפ"י התוצאות המוצגות יתכן ויש לי טרשת נפוצה? -איזו מחלה יכולה להיות עפ"י הממצאים מלבד טרשת נפוצה? -אילו אבחונים נוספים ניתן לבצע על מנת לאבחן באיזו מחלה דמיאלינטיבית מדובר? - האם עפ"י האבחונים הללו אני יכולה לקבל/לדרוש טיפול תרופתי כלשהו ואם כן איזה? לפי הבנתי טיפול כמה שיותר מוקדם יכול למנוע התקפים באם מדובר בטרשת נפוצה... - כיום אני במעקב אצל נוירולוגית מומחית ברמב"ם. אבל לפי הבנתי בהדסה יש את המומחים ביותר בתחום. האם את ממליצה לי להתייעץ עם מומחים נוספים כמוך וכמו אלו הקיימים במרכז רפואי הדסה? אודה לך מאוד על עזרתך.... מיכל.

חיפוש מתקדם