תינוקת בת שנה נחנקת מבקבוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/12/2016 | 13:06 | מאת: מיכל

תינוקת בת 14 חודשים. בשבוע האחרון כל פעם ששותה בקבוק (פעמיים ביום) מתחילה להחנק ולהשתנק. לא מצליחה לשתות יותר מ50 מ"ל תמ"ל. מייד לאחר מכן מתחילה לצרוח מכאבים-בוכה ומייללת זורקת את עצמה על הרצפה, מתגלגלת על הרצפה,לא מוכנה לקחת מוצץ, לא מוכנה שייגעו בה. זה נמשך בערך חצי שעה ואז היא מוכנה לקחת מוצץ ונרגעת. זה קורה פעמיים ביום קבוע-בבקבוק לפני השינה ובבקבוק של לפנות בוקר. בבדיקת רופא הכל תקין-הרופא אומר שייתכן , אם כי זה מאוד נדיר, שמשהו חוסם לה את הגרון ואם המצב לא ישתפר לעשות צילום חזה. מה עוד יכול לגרום לזה? תודה

שלום, יתכן ןמדןבר ברפלוקס כיון שזה קורה רק בבקבוק ולא בהאכלה אחרת. אשמח לבדוק ולייעץ.

מנהל פורום רפואת ילדים