התנהגות האם והתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/10/2016 | 21:50 | מאת: לי

שלום ד"ר יש לי חברה בת 34 שיש לה ילדה בת שנה עוד מעט לדעתי היא בדיכאון. היא מסתגרת עם הילדה בבית, והחלון הגדול בסלון סגור, התינוקת כל הזמו חולה וחיוורת כמו סיד, היא לא מרשה לה הרבה דברים. גם לא נותנת להורים שלה להתקרב לילדה, ואם כן אז רק מתוך אין ברירה. הדאגה העיקרית זה לתינוקת שמתנהגת גם מוזר. לא רגועה בכלל, זורקת חפצים לכל עבר, נושכת, ודוחפת ילדים אחרים. האם זה קשור לחינוך? משהו פה לא תקין. אולי כי התינוקת לא רואה אנשים אז מתנהגת ככה? שתיהן בקיצור נראה בדיכאון כזה, לא ראיתי דבר כזה אף פעם. מה דעתך אני מודאגת

שלום, ראשית כל הכבוד על ההתיחסות שלך מה עם בן זוג אם יש כזה? אם נראה לך שמדובר בהזנחה או טיפול לקוי ניתן לדווח על כך לרווחה ואז עו"ס תיכנס לתמונה ותברר מה המצב ובמידת הצורך תטפל באם ובילדה.

מנהל פורום רפואת ילדים