מחלת הירשפרונג - תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/10/2016 | 09:43 | מאת: מירי

בני בן ה-3 חודשים סובל גם מרפלוקס סמוי ומקבל זנטק. בנוסף, מתקשה ביציאות וכשלא מצליח בוכה וצורח וכמובן שלא אוכל אם לא מתנקה. אובחנה אצלו הצרות של פי הטבעת וביצענו הרחבות. בביקור האחרון אצל הכירורג הוחלט להמתין זמן מה מבלי לבצע הרחבות ואז לגשת לבדיקות לאבחון הירשפרונג - ביופסיה. השאלה היא אם אין מצב בו ההצרות אינה חלק מבעיות במעי (הירשפרונג) ורק מולדת ואז הרחבה נוספת תועיל? אם בוצעה בדיקה רקטלית ידנית בלבד עד עתה האם זה מספיק כדי לקבוע שאין בעיה אחרת או בעיית מבנה בפי הטבעת ללא קשר להירשפרונג?

שלום, קשה לי לענות מבלי לבדוק את הילד. בעיקרון הרחבה בודדת אינה מספקת. אם היתה מחלת הירשפרונג הרי שהיו צריכות להיות בעיות עם היציאות מייד לאחר הלידה וכנראה שלא היו כאלה. צריך לשמוע את כל הסיפור מגיל 0 ולבדוק כדי להחליט על המשך טיפול ובירור. אשמח לעזור.

מנהל פורום רפואת ילדים