תגובה אפשרית לחיסון שפעת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/10/2016 | 19:53 | מאת: שרית

שלום, בני בן ה-12 אמור לנסוע עם אביו ביום חמישי הקרוב לאוסטריה וגרמניה. האם כדאי לחסנו ביום ראשון הקרוב נגד שפעת? הילד חוסן בשנים האחרונות נגד שפעת ולא פיתח תגובה מיוחדת. החשש הוא שהילד יקבל חום בעקבות החיסון. אני לחוצה ממצב זה וגם האב מאוד מפחד ושוקל אם כדאי לחסן לפני הנסיעה (אין לו ניסיון כלל כיצד להתמודד עם ילד חולה). יש לי 2 שאלות: 1. תוך כמה זמן עלולים לפתח מחלה , אפילו קלה, בעקבות החיסון. 2. האם אתה ממליץ לחסן ביום ראשון הקרוב?

שלום, החשש מחום בהחלט סביר ואינני רואה כל סיבה לעשות את זה לפני הנסיעה. שיחזור יתחסן.

מנהל פורום רפואת ילדים