לחיצות חזקות מאד לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/09/2016 | 19:17 | מאת: דפנה

דר שלום רב ותודה מראש, בתי הלכה עם הבן שלה לרופאת ילדים מבוגרת היום אחר הצהריים עקב הקאות ופריחה (קיבל לפני 3 ימים חיסון של גיל שנה) זאת לא הרופאה שלו מכיוון שהרופאה שלו בחופש. הרופאה המבוגרת לחצה לו כל כך חזק בבטן שהילד צרח עד השמיים, לחצה על החזה, בראש מאחור, בתי נבהלה נורא אמרה לה מה את עושה והיא אמרה אני רופאה מבוגרת התכוונה אולי שיש לה ניסיון. שאלתי בבקשה האם מלחיצות כל כך חזקות לתינוק קטן שהגיעה לו עם היד עד הגב יכולה לפוצץ לו איברים בגוף ולעשות לו נזק ??? האם לחיצות בחזה יכולות לגרום לשבר בצלעות ובלב ? אנחנו נורא מבוהלות ולא יודעות מה לעשות? בתי היתה אצל מספר רופאים וכולם היו עדינים עם התינוק ולעולם הוא לא בכה? לא הבינה מה זאת הברוטליות הזאת? אנא ממך תענה בכנות האם כתוצאה מלחיצות אגרסיביות יש מצב לנזק בתוך האיברים הרכים של התינוק? לצערי, לעיתים גם רופאים גורמים נזקים. תודה לך מראש ושנה טובה,,, דפנה

שלום, בדיקה ברוטלית בודאי שאינה מומלצת אך הסיכוי לגרום לנזק ע"י לחיצות הינו אפסי. חוץ מהחוויה הלא נעימה שהייתה לא נגרם לו כל נזק.

02/10/2016 | 22:29 | מאת: דפנה

שנה נפלאה ובריאה. דפנה.

מנהל פורום רפואת ילדים