קושי בהאכלת תינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/09/2016 | 14:14 | מאת: סיון

שלום. יש לי תינוקת בת 5 חודשים בריאה. הריון ולידה רגילים ותקינים. עד לפני כחודשיים אכלה יפה ולא היתה שום בעיה. הגענו כבר ל 4 ארוחות של 180. לפני כחודשיים בערך החל קושי. הילדה עוצרת וקשה לה מאוד מאוד להוציא גרעפס. יש לה גם יחסית הרבה. גם אחרי הגרעפס לוקח זמן עד שני מצליחה לסיים לה את המנה. יש לציין כי לפני חודש היתה עם דלקת באוזן ואנטיביוטיקה ובמשך שבועיים אכלה כמויות מעטות מאוד. מודה שהיתי אובססיבית ועשיתי את כל הטעיות האפשריות כולל שירים ריקודים מקומות שונים להאכלה וכד ולו רק כדי להחזיר לה את המשקל שירדה. ירדה בערך 400 גרם. הילדה שוקלת 6.2 ונמצאת באחוזון 20. נולדה 2.5. בהתחלה עלתה יפה באחוזונים בתקופת המחלה ירדה מאוד ודי הלחיצו אותי בטיפת חלב ועכשיו הצלחתי לאזן חזרה. אוכלת סימילאק ניסיתי להחליף לנוטרילון לא ממש שינה. עכשיו הרופאה נתנה לי גם לשים פרוביוטיקה פעם ביום. כל האכלה לוקחת כמעט שעה וחצי. מה לעשות? איך אפשר להקל על הוצאת הגרעפס ולגרום לילדה לאכות בפרק זמן סביר

שלום, בהחלט יתכן והפרוביוטיקה תעזור ותשפר. תתאזרו עוד מעט בסבלנות ואני מקווה שזה ישתפר

מנהל פורום רפואת ילדים