ילדה נמוכה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/09/2016 | 12:10 | מאת: שני

שלום ד"ר ביתי נולדה בשבוע 36. מאז הלידה ועד עכשיו הייתה מאוד נמוכה. תמיד מתחת לאחוזון 3. אציין שכיום הנה בת שנה ו11 חודש בגובה 74-75 ס"מ. אני בגובה 1.63 ובעלי 1.73 האם יש צורך בבדיקות בשל הגובה שלה? מגיל שנה וחצי גבהה בסנטימטר או שנתיים בלבד. תודה רבה

שלום, כדאי לגשת לרופא אנדוקרינולוג מומחה לילדים שיבצע הערכה לגבי הגדילה ואם יש מקום לטיפול בהורמון גדילה. לרוב מתחילים בצילום של גיל עצמות ומתקדמים לבדיקות דם במידה ואכן יש צורך בזה.

מנהל פורום רפואת ילדים