"ילד מסטול"

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/09/2016 | 23:05 | מאת: שירה

שלום, אני גננת מזה הרבה שנים ופעם ראשונה שיש לי שאלה כזאת מוזרה... יש לי ילד בגן (בן שנה וחצי) שהוא קצת יותר איטי, מהתחלה הוא לא עשה מה שנדרש ממנו, המון התקפי בכי, לפעמים לא מגיב, לא מתקשר, מתבודד, נכנס לבועה ויש לו "טיקים של תנועות ראש מהירות מצד לצד" בתדירות יום יומית. לפעמים לא משחק עם הילדים ולפעמים כן. חייבת אבל לציין שיש תקופות שיש לו קפיצות התפתחות ותקשורת מדהימות. אבל לדעתי הוא לא כמו כל הילדים.. בגלל גילו הצעיר אין אפשרות עדיין לאבחן בגיל כזה. אמא שלו חולה במחלה והיא מעשנת גראס רפואי עקב התקפים.. האם יש קשר בין הקושי של הילד לבין זה שאמא שלו מעשנת בבית סמים? (לא ידוע שעישנה בהריון..) האם זה יכול להשפיע עליו? יש ימים שהוא מגיע לגן שהוא נראה "מסטול.." האחים שלו שמגיעים איתו בבוקר גם נראים כל הזמן מאוד עייפים... תודה

שלום, אכן נשמע מוזר ואולי גם מדאיג. יכול להיות שהוא "מעשן פסיבי" עקב העישון של האם.אני חושב שיש כאן מקום לחובת דיווח לעו"ס לחוק נוער שתכנס למשפחה ותבדוק מה קורה שם. ברגע שנראה לך שיש ילד בסיכון הרי שיש מקום לדווח. יתכן והמשפחה מוכרת לרווחה אבל יתכן שלא.

מנהל פורום רפואת ילדים