נחשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/07/2016 | 02:45 | מאת: אנה

שלום, לצערי קרובת משפחה מאמצת נחש, קראתי ש: "סוגים שונים של סלמונלה מהווים חלק מהפלורה הנורמלית של בעלי חיים אלו. חיידיקי הסלמונלה יכולים להדביק בני אדם ולגרום בעיקר לזיהומים של דרכי העיכול ולעתים גם למחלת חום ממושכת. מומלץ למנוע מגע ישיר בין זוחלים לילדים מתחת לגיל 5, או לאנשים הסובלים ממחלות המחלישות את מערכת החיסון. בכל מקרה, על אנשים הבאים במגע ישיר עם בעלי חיים אלו לרחוץ ידיים מייד לאחר המגע". אם היא תיגע בתינוק לאחר מגע בנחש האם יכולה להדביק אותו או אם תיגע באישה בהריון? תודה.

שלום, ראשית לא בטוח שהנחש אכן נשא. בנוסף חשוב להקפיד על שטיפת ידיים ולא תהיה כל בעיה.

מנהל פורום רפואת ילדים