שלשול ממושך בבת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/06/2016 | 12:18 | מאת: מונה בל

שלום, בתי בת שנה וחודשיים סובלת מזה 5 ימים משלשול שלא עובר. היציאות בצבע צהוב בהיר, בעלות מרקם קוטג עם אוכל חצי מעוכל, לפעמים מימי יותר ולפעמים פחות ובעל ריח חריף ביותר. כמות היציאות נעה בין 2 ל-6 ביום. חוץ מזה היא מרגישה דיי טוב, אבל מראה סימני מצוקה בזמן היציאה של היציאות, נראה שכואבת לה הבטן כמה שניות לפני שהכל יוצא (והכמות גדולה בדרך כלל). היא אוכלת אוכל רגיל וגם חלב אם. בימים אלה, היא דורשת הרבה יותר ציצי ולעיתים יונקת גם כל חצי שעה. אבל בכללי היא מרגישה טוב, ללא חום ומצב הרוח מרומם. הילדה בריאה בדרך כלל ללא מחלות רקע. במשקל וגובה ממוצעים לגילה. אנחנו תושבי חוץ ואין לנו חברות בקופת חולים. האם לחכות שהמצב יחלוף מעצמו ואם כן כמה ימים זה משך מחלה תקין? האם יש סיבה לקחת אותה למיון? האם יש טעם לנסות לתת פרוביוטיקה לפני כן? בתודה מראש!

25/06/2016 | 12:32 | מאת: מונה בל

שכחתי לציין שילדה חוסנה בכל החיסונים שמחוסנים הסטנדרטיים בבריטניה כולל רוטה וירוס לפני מספר חודשים.

שלום, זה בהחלט יכול להיות כתוצאה ממחלה וירלית וזה יחלוף מעצמו. מתן פרוביוטיקה בהחחלט יכול לעזור. כל עוד מרגישה בטוב ואוכלת אין סיבה לרוץ למיון.

מנהל פורום רפואת ילדים