תינוק עם שעלת - התקפים חוזרים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/06/2016 | 15:47 | מאת: ליאן

שלום. יש לי תינוק בשנה, אשר בתחילת חודש מאי אובחן עם שעלת. הוא קיבל אז אנטיביוטיקה והמצב שלו השתפר. ביום שישי האחרון היה לו חום 39.3 במשך שלושה ימים ומאז יום ראשון חזרו לו התקפי שיעול כמו בתחילת מחלת השעלת - שיעול עד כמעט חנק, פנים אדומות מאוד, הקאה מהשיעול ועוד. האם ייתכן שהמחלה חזרה? האם יש מחלות שיעול עם תסמינים דומים? תודה

שלום, הסבירות לחזרת המילה הינה די נמוכה. לעומת זאת כל מחלה עם שיעול ליחתי יכולה להביא לתמונה דומה של שיעול מחניק עד להקאה.

מנהל פורום רפואת ילדים