crp גבוהה- ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/06/2016 | 12:56 | מאת: לי

שלום רב, ביתי בת ה 4 החלה עם חום גבוה מיום רביעי האחרון, ביום חמישי יצא לה סטרפטוקקוס חיובי וקבלה אזיניל. אתמול היה היום האחרון לטיפול והגענו שוב לרופא כי הילדה עדיין עם חום(נמוך יותר). בצענו אתמול בדיקות דם ויצא כי: CRP- 190 IRON- 14 כדוריות דם לבנות תקין המוגלובין תקין. נורא דואגת לגבי ה CRP הרופא הביאה קורס נוסף של אנטיביוטיקה אחרת. מה דעתך?

שלום, בדיקת ה CRP הינה בדיקה לא ספציפית ומראה על תהליך דלקתי כלשהו בגוף. היא יכולה להיות גבוהה גם לאחר שהחיידק חוסל. אינני רואה כל סיבה לדאגה מיוחדת. מה שחשוב זה הבדיקה הקלינית של הילדה וזה שהיא מרגישה טוב יותר.

מנהל פורום רפואת ילדים