היקף ראש, ספורט ומוצרי חלב

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/04/2016 | 20:28 | מאת: מישהו

שלום, סליחה על השאלה המוזרה אבל הנושא מטריד אותי. אני בן 18, הגובה שלי הוא 1.77 מטר והיקף הראש שלי הוא 58 ס"מ (לחצתי עם סרט המדידה בצורה סבירה אבל לא הכי חזקה). חיפשתי מידע גם באנגלית וגם בעברית ומכל מה שמצאתי נראה שההיקף בטווח הנורמה אבל בכל זאת היקף הראש נראה לי קטן יותר משל כל האנשים שאני רואה מסביבי (אולי בגלל צורת הגולגולת?). אני רוצה לציין שבגיל 12-16 הייתי עושה ריצות 3-4 פעמים בשבוע 25 דקות (יותר מתחושת אשמה ופחות כי אהבתי את זה) בשביל לרזות והייתי אוכל ארוחת ערב קלה. במהלך הילדות וגיל ההתבגרות הייתי אוכל בשר פעם ביום ולא פעמיים ביום, הייתי אוכל די הרבה מוצרי חלב ולא הייתי אוכל הרבה ביצים (פעמיים בשבוע בערך). האם יכול להיות שאורח חיי פגע בהתפתחות שלי ושלא קיבלתי את החלבון הנכון או את המינרלים הנכונים בשביל התפתחות המח? בנוסף, האם מוצרי חלב ובמיוחד חלב פרה נוזלי משמינים? קראתי שיש בזה הורמוני גדילה, זה יכול להסביר איך הגעתי לגובה כזה בגיל 16 (מאז לא גבהתי כי התחלתי לאכול מעט) למרות שהורי נמוכים (אמא 1.57 מטר ואבא 1.64 מטר) קראתי שמספר תאי השומן נקבע בילדות ובגיל ההתבגרות ושכאשר עולים ויורדים במשקל מה שקורה זה פשוט שינוי בנפח של התאים, האם יכול להיות שצריכה גבוהה של מוצרי חלב גורמת להתחלקות מהירה יותר של תאים וליצירה מוגברת של תאי שומן בילדים ומתבגרים?

שלום, היקף הראש הינו בגדר הנורמה ולכן אין כל השפעה על התזונה שקבלת ובטח לא התזונה שציינת שנראית לי סבירה בהחלט. אכן עד גיל מסויים תאי השומן מתחלקים ואח"כ הם רק גדלים בנפח. החלב לא גורם לכל בעיה מסוג זה.

מנהל פורום רפואת ילדים