שכיבה על הבטן והעדפת צד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/04/2016 | 00:41 | מאת: נעמה

שלום. הבן שלי בן חודש וחצי ומגיל שבועיים בערך הוא עם הראש כל הזמן לצד ימין. בהאכלה בשינה במבט כשאני מנסה להזיז לו את הראש הוא מיד מחזיר אותו ימינה. אני מנסה גם לגשת אליו לדבר אליו מצד שמאל אך זה לא עוזר מה ניתן לעשות? והבנתי כי יש לזה השלכות על ההתפתחות כמו כן- מסרב בכל תוקף לשכב על הבטן ומיד מתחיל לבכות למרות שאני מנסה את כל הטריקים האפשריים לגרום לו לנוחות תודה

שלום, התופעה מוכרת ויש לעשות לו פיזיוטרפיה של הצוואר כדי לא לגרום לקיצור של השרירים בצד אחד. הרופא המטפל צריך להראות לכם איך לעשות לו תרגילים לצורך העניין ואם הוא לא יודע אז להפנותכם לגורם מוסמך. זה אכן חשוב אף אחד מהתינוקות אינו אוהב לשכב על הבטן ותמיד זה מלווה בצרחות ותנסו להתעלם מזה ולא להבהל.ככל שתתמידו הוא יתרגל.

מנהל פורום רפואת ילדים