האם יש לביתי דלקת עיניים או הפרשה?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/02/2016 | 11:49 | מאת: שירה פ

הבת שלי, תינוקת בת עשרה חודשים, סובלת מאוד בימים האחרונים מנזלת וליחה. מידי פעם מופיעות גם הפרשות בעיניים, בעיקר כשקמה משינה, עד כדי כך שבאחת מהפעמים ממש לא הצליחה לפתוח את העין. לאחר שמנקים את העין, העין ללא הפרשות. יש לציין שבכל מצב העין כלל לא אדומה. האם זו דלקת? האם ניתן לשלוח את הילדה למעון?

שלום, התיאור שלך מתאים לתינוקת שסובלת מהיצרות של תעלת הדמעות. כאשר האף גדוש עם נזלת זה מחמיר ואז יש הפרשה מהעין וזה עלול להזדהם ולהפוך לדלקתי. אם העין מתנקה היטב ניתן להמשיך ולנקות אבל אם הפרשה ברמה שממש סוגרת את העין יתכן ויש מקום לטיפול בטיפות אנטיביוטיות.

מנהל פורום רפואת ילדים