פליטה בתינוקת בת חודש וחצי.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/01/2016 | 19:29 | מאת: קסם

שלום רב, בתי בת חודש וחצי החלה לפלוט מדי כמה ימים. בכל פעם שהדבר קורה אני מאד נבהלת, נראה שיש כמות של פליטה והחשש שלי שמדובר בהקאה. היא יונקת לעתים קרובות ולפעמים נראה לי אפילו יותר מדי:-/ בטיפת חלב רואים שהיא עלתה במשקל יפה, עד עתה (תודה לאל).. הגבהתי לה מעט את המיטה, יש לה נזלת קבועה ועיטושים, נראה שיותר יש לה תוכן שמצטבר באף והיא מתקשה להוציאו. האם אני צריכה מאד לדאוג? כיצד אוכל לעזור לה? אולי תנוחת ההנקה תורמת לתופעה? והאם זה נורמלי שחלק מהפליטה יוצא גם מהאף? תודה.

שלום, בהחלט יש מקום לשקול נושא של האכלת יתר שגורם לפליטות עקב אכילה יתרה. הפליטות לא צריכות להבהיל ולעיתים זה נראה ממש כמו הקאה. ברור שזה יכול לצאת גם מהאף ואז יש כאילו נזלת או גודש . צריך לשקול גם אפשרות של רפלוקס קיבתי וישטי ואז הטיפול הוא אכן בהגבהת המיטה אכילה בתנוחה מאונכת ככל האפשר ועוד.

מנהל פורום רפואת ילדים