בלוטות נפוחות לילד בן שנתיים ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/01/2016 | 08:35 | מאת: יעל

שלום רב, לבני בן 2.9, יש בלוטות נפוחות בצוואר כבר חודש וחצי לערך. מאחר ורופאת הילדים הקבועה שלו, לא עבדה תקופה מסוימת - הוא נבדק אצל רופא אחר שביצע לו משטח גרון פעמיים בתקופה של שבועיים, שיצא שלילי (חזרנו בפעם השניה כי עלה לו החום). בפעם השניה כן נמצאה פטריה בלשון וטיפלנו בה. בינתיים הבלוטות ממשיכות להיות נפוחות. יש לציין כי לאורך כל הזמן הזה הוא מנוזל (לאורך כמה חודשים יש גם התקפי שיעול שהולכים ונעלמים ובד"כ אנחנו עושים לו אינהלציה עם ונטולין). לפני כשבוע הגענו שוב לרופאה הקבועה שלו (לאחר לילה ללא שינה - הוא התלונן על כאב אוזניים והיה חסר מנוחה). היא בדקה אותו ואמרה שהבלוטות אכן נפוחות אך לא ברמה כזו שדורשת אנטיביוטיקה, אין לו חום, השיעול הוא לא מהריאות והאוזניים נקיות. שאלתי היא - האם יש סיכון בכך שהבלוטות נפוחות כל כך הרבה זמן? האם יש בדיקה נוספת שהיית מציע לבצע? תודה מראש וסליחה על אורך הדברים

שלום, הבלוטות המוגדלות הינן תוצאה של מחלה וירלית כלשהי. אין חשש שהן מוגדלות זמן ממושך. זה בסה"כ תגובתי. זה יחלוף ברגע שהוא יחלים מכל מה שהוא עובר כרגע.

מנהל פורום רפואת ילדים