לתינוק אין כיס מרה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/11/2015 | 23:58 | מאת: ענבל

שלום רב ותודה מראש, אחותי ילדה בן ללא כיס מרה. הוא לא הודגם לאורך כל ההריון בבדיקת מי שפיר נאמר לה שיש מיצי מרה. הלידה בוצעה עם זירוז בגלל עורק אחד רחב בחבל הטבור. היום היא השתחררה הביתה עם התינוק והיא נורא מבוהלת. רציתי לדעת האם יש סיכוי שאין מיצי מרה ואזהתינוק יצטרך כביכול לעבור ניתוח? אפשר לחיות ללא מיצי מרה? בנוסף אשמח לדעת מה הקשר בין עובי חבל הטבור שהיה מעט עבה, העורק בלב שקצת עבה והעדר כיס המרה יחד? בנוסף בוצע לתינוק בדיקת כבד שיצא ggt גבוהשל 229. אודה לתשובות תודה רבה רבה רבה

שלום, התינוק צריך לעבור בירור מקיף. במידה ואכן אין כיס מרה הוא סובל מבעיה הקרויה איטמות של דרכי המרה וזה אכן דורש ניתוח תוך זמן קצר. אשמח לעזור ולייעץ. שתתקשר אליי ואשמח לעזור להם.

מנהל פורום רפואת ילדים