שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/10/2015 | 22:28 | מאת: רעיה

שלום.בני בן 8 (כמעט) , היה ילד פעיל-רכב על העופניים,רץ הרבה,שיחק בכדורגל,היה תמליד מצטיין בשיעורי הספורט בבית הספר. מזה כחודש וחצי הוא מתלונן על החולשה לאחר מס' דקות בודדות של ריצה,מתעייף מהר ולוקח לו זמן רב (עד לכמה שעות ) על מנת להשתחרר מזה,לאחר מס' דקות בודדות של ריצה גם נהיה חיוור וגם מתלונן על מין בחילה וטוען שמשהוא "תקוע לו בגרון". לפני כשבע חודשים הוא עבר בדיקת אקג ואקו דופלר (עקב תלונות על הכאבים בחזה,התלונות הללו לא חזרו על עצמן לאחר הבדיקות שנעשו ). התוצאות: אקג-סינוס אריטמיה אקודופלר-בדיקה תקינה,מבנה הלב תקין,איוושה 2/6 הינה תפקודית. בבדיקות דם-המוגלובין היה תקין,הורמון תאירואיד היה תקין. כאמור הבדיקות מלפני 7 חודשים ,מאז לא הייתה סיבה נראת לעין שיכולה להסביר את התלונות הנוכחיות שלו והחולשה. התייעצנו עם קרדיולוג ילדים שאמר שלדעתו לא מדובר בבעיה קרדיאלית. קבענו תור לרופאת לדים. אני מודאגת מאוד. רציתי לקבל את חוות דעתך בנושא-באיזה כיוון לחפש מקור לבעיה? האם יש צורך לעשות בדיקות דם (אם כן-אז איזה מרכיבים צריך לבדוק)?

שלום, אני חושב שהדבר הראשון9 הוא בדיקה גופנית טובה של הילד ע"י רופא ילדים. לאחר מכן נתקדם לבדיקות וכו'. בהחלט יהיה מקום לבדיקות דם מקיפות ועוד.

מנהל פורום רפואת ילדים