שינוי ביציאות לאחר חיסון רוטה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/09/2015 | 05:44 | מאת: אחת

שלום, בני קבל כמו כולם חיסון רוטה בשגיל חודשיים. לפני היה לו יציאה כמעט עם כל הנקה באופן מסודר בלי שיתאמץ. לאחר החיסון היו לו תופעות ליוואי רבות: שלשול, חום, חולשה, עצבנות שנמשכ כשלושה ימים. לאחר מכן חל שינוי רב ביציאות שלו. הוא התחיל לעשות יציאה אחת ליומיים בערך (במקום עם כל הנקה והוא עדיין על הנקה מלאה), מתאמץ הרבה, מרגישים שהוא דוחף ולפעמים בוכה ונהיה עצבני תוך כדי... לרוב המרקם של היציאה כמו שלשול יוצאת בבת אחת עם קול אדיר שקשה להאמין שנגרם מיציאת תינוק. על מה זה יכול להצביע? האם זה פתיר? האם זה יכול לסמו התפשלות מעיים? תודה

שלום, זה אכן תופעה מוכרת של החיסון שאמור להיות ללא תופעות לוואי. תנו לו פרוביוטיקה באבקה לתינוקות וזה יחזיר את החיידקים הטובים למעיים.

מנהל פורום רפואת ילדים