בלוטות לימפה + הזעת יתר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/10/2015 | 15:05 | מאת: אנונימית

שלום בן 5 חודשים. מאז שנולד שמתי לב שוהא מזיע הרבה. בראש, בידיים ובכפות הרגלים. לפעמים המזגן מופעל בחדר ובכל זאת יש לו הזעת בכפות הידיים והרגליים האם טבעי? בנוסף בלוטות הלימפה בצוואר ניתנות למישוש ולדעתי קצת מוגדלות. הרופא טוען שמחייב רק מעקב וזה שכיח בילדים. רופא אחרת טענה שזה לא לימפה ואליו בלוטת רוק. רופא שלישי טען שכן לימפה והבלוטות מתבלשות וטבעי! לאחרנוה שמתי לב שבצד הימני של הצוואר האחורית הבלוטה ממש ניתנת למישוש לא קטנה (נראה לי בגודל כ - 1.5 ס"מ) ולא רגישה (כי לא מראה סימני כאב או אי נוחות במישוש) האם זה יכול להעיד על בעיה כלשהי או באמת נורמאליוהירגע? תודה

שלום, כל התופעות שמנית הינן תקינות. ילדים בגיל הזה נוטים להזיע בצורה משמעותית וזה עקב חילוף החומרים המהיר שלהם שמיצר הרבה חום ולכן מזיעים. גם הבלוטות כנראה מתאימות לבלוטות למפה וזה סביר בגילו. אם את לא שקטה אשמח לבדוק את הילד ולהרגיע אותך

מנהל פורום רפואת ילדים