בלוטה בעורף לתינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/08/2015 | 16:39 | מאת: עינב

שלום רב, לאחרונה שמתי לב בעורף בני בן ה9 חודשים ליד צידי האוזניים (קצת פנימה מהאוזן בתוך השיער וקצת מעל הצוואר) קיימות 2 בליטות כאשר הבלוטה מצד שמאל נפוחה יותר מאשר בצד ימין. מבדיקה מול רופא משפחה נאמר כי כנראה שאלו בלוטות לימפה שהתנפחו. ברצוני לציין כי בחודש האחרון בני מתגרד די הרבה באיזור הזה וקיימת אדמומיות מעטה ומס. פצעים שטחיים קטנים ומעטים מאוד על הקרקפת. יתכן שזה נגרם בגלל זיהום בקרקפת? רופא המשפחה שלח אותנו לרופא עור.. לדבריו אין אפילו טעם כרגע לאולטרסאונד... אני מודאגת מאוד...האם להתעקש על אולטרסאונד? אשמח אם תוכל לחוות את דעתך בנושא. תודה

שלום, אין כל סיבה לאולטאסאונד. אלה בלוטות למפה קטונות וחסרות חשיבות. לא צריך לעשות דבר אלא להניח לו.

מנהל פורום רפואת ילדים