חיסון פוליו מוחלש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/08/2015 | 23:35 | מאת: דנה

דר' שלום רב, אמי עברה ניתוח להסרת גידול (סרטני) בכליה לפני 8 חודשים, ומשם התבקשה לעשות מעקב בלבד. במעקב שנעשה 3 חודשים אחרי, אין הישנות תודה לאל. בתי בת ה7 חודשים, אמורה לעבור חיסון פוליו מוחלש. אמי מטפלת בה רוב הזמן. הבנתי שחיסון כזה עלול לפגוע חלילה במי שמערכת החיסון שלו חלשה. אמי לא עברה חלילה הקרנות או כימותרפיה, ובדיקות הדם שלה תקינות יחד עם זאת אני מאוד חוששת מכל דבר שעלול לפגוע לה במערכת החיסונית. 1. האם החיסון הזה הוא הכרחי? ולמה הרבה מתנגדים לחסן את הילדים? 2. האם מותר לאמי להיות בקרבתה של התינוקת תקופה זאת? כמה זמן יש להימנע ממגע איתה? תודה רבה, דנה

שלום, לגבי הויכוח על החיסון עצמו אני לא רוצה להכנס לזה. לגופו של עניין, אמא שלך אינה מוחלשת חיסונית ובכל זאת אם הקטנה מקבלת את החיסון יש המלצה שהיא תתרחק מאמא שלך לתקופה מסוימת שבה היא מפרישה את החיסון בצואה. היא לא צריכה להמנע להיות עם אצא שלך במגע אבל אמא שלך לא צריכה להתקרב לצואה שלה ולא להחליף לה טיטולים

מנהל פורום רפואת ילדים