שחרור גזים תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/07/2015 | 20:08 | מאת: ליאת

תינוק בן 3 שבועות משחרר המון פעמים גזים ביום..באמת מספר עצום של פעמים. בדרך כלל לפני שמשחרר מאוד מתפתל וסובל, ובערב יש תקופה של כמספר שעות בהם הוא בוכה וסובל מהכאב ומשחרר כל כמה דקות.. אני יודעת שכל תינוק סובל מגזים אך תוהה אם זו לא רגישות כלשהי. הוא סבל מעצירות עם מטרנה אקסטרה קייר ומקבל מטרנה אקסטרה קייר קומפורט ובנוסף פרוביוטיקה שמתאימה מגיל לידה(המלצץ גסטראו עוד מהבת הגדולה). נותנים גם סימיקול... האם יש עוד משהו שאפשר להקל א רק לחכות 3 חודשים? ביתי הגדולה סבלה מקוליק אך לא שחררה גזים בהתקפים וזה עבר לה לאחר שהחלה לקחת פרוביוטיקה.

26/07/2015 | 19:24 | מאת: אילה

אני לא רופאה, רק אמא שמאד מזדהה עם הדאגה שלך. קודם כל - אם את מודאגת בנוגע לרגישות או איזשהו מצב קיצוני, תמיד טוב לקחת את הילד לבדיקה ולהיות בטוחים. מעבר לזה, יש כמה דברים שאפשר לעשות כדי להקל עליו. לדוגמא - מנשא, טיפות גרפווטר טבעיות (מכילות תערובת צמחים כמו אניס וכו') או תנוחת הנמר על העץ. כל דבר שיערסל אותו יהיה לו נעים בבטן.

27/07/2015 | 09:14 | מאת: בהמשך לנושא

תודה על העצות השימושיות..לגבי גרפוואטר קראתי כל מיני דברים שפחות מצאו חן בעיניי.. אני קראתי גם שיש דברים שאפשר לשנות בתזונה של אמהות מניקות, אשמח לדעת אם יש באמת קשר בין מה שהאם אוכלת לגזים? תודה

מנהל פורום רפואת ילדים