הולך על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/07/2015 | 13:55 | מאת: גלית לבנטר

שלום הבן שלי בן שנה ושמונה ומזה כחודש הוא הולך על קצות האצבעות. בגיל שנה ושבועיים התחיל ללכת באופן רגיל,לפני כחודש וחצי הלכתי איתו לקנות לו נעל לבריכה.הוא סירב למדוד ומאוד מיהרתי כי בעלי והתינוק חיכו ברכב.ואמרתי לו דבר שכנראה לא היה צריך להגיד, אמרתי לו שיש קוצים וצריך לנעול ומאז הוא על קצות האצבעות. כשהוא רץ הוא רץ רגיל, על כריות הולך רגיל. רק על הריצפה הוא מתרומם על קצות האצבעות. ניסתי להסביר לו מספר פעמים אך זה לא עוזר הוא בשלו. אמרו לי לא לדבר איתו על הנושא וזה יחלוף. הפחד שלי שהוא פשוט יתרגל לזה ותישאר לו ההליכה הזו. אשמח לייעוץ מה לעשות בנושא

שלום, להפסיק לדבר על זה ולהפסיק להעיר לו על ההליכה שלו. אם תתעלמו מזה לתקופה זה יעלם. ילדים רבים הולכים על קצות האצבעות וזה כחלק מההתפתחות התקינה. סבלנות וזה יחלוף.

מנהל פורום רפואת ילדים