חיטוי צעצועים באלכוהול

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/07/2015 | 11:10 | מאת: רחלי

שלום, לפני יומיים ביקר בביתנו ילד ששיחק עם צעצועיה של בתי בת החמישה חודשים. בדיעבד הסתבר שהוא פיתח חום ואינו מרגיש טוב. עברתי על צעצועי הבד שלה, אלה שאינם ניתנים לשטיפה, בעזרת צמר גפן ספוג באלכוהול. לאחר מעשה נאמר לי שהדבר אסור כי האלכוהול רעיל. (הייתי בטוחה שהוא מתנדף, ועל כן עשיתי זאת). שאלותי: האם ישנה בעיה עם הצעצועים עכשיו? האם עלי לחשוש אם היא כבר שיחקה באחד הצעצועים ו"מצצה" אותו כהרגלה? תודה רבה מראש!

שלום, אכן האלכוהול מתנדף ולא נשאר ממנו דבר. זה היה קצת מוגזם לעשות את החיטוי הזה אבל לא קרה כלום.

מנהל פורום רפואת ילדים