בירור בדיקות של בתי בת ה-4

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/05/2015 | 10:07 | מאת: אילנית

שלום ד"ר, מצ"ב תוצאות בדיקת דם של בתי בת ה- 4 שבוצעו שלשום ב 18/5/15, במשך חודשיים השתעלה שיעול טורדני במיוחד בלילה וכל שבוע ביקרנו אצל הרופא ונאמר שהכל בסדר וזה יעבור בטענה שזה חילופי עונות. התעקשתי על צילום חזה והתברר שיש לה דלקת ריאות, קיבלה אנטיביוטיקה למשך 5 ימים וביום שישי סיימה נטילת האנטיביוטיקה, ממשיכה להשתעל עם ליחה ומגיעה למצב של הקאות,בבדיקת הרופא נאמר שהכל בסדר בריאות והשיעול יכול להמשיך עוד כמה זמן, בכל מקרה נהיה במעקב. ביום ראשון התפתלה מכאבי בטן בגן וביקשנו מהרופא בדיקות כלליות (דם , צואה ושתן) שאלה תוצאותיה. אציין כי לפני כמה חודשים גילו תולעים וטופלה בורמוקס. אני חוששת שהתולעים חזרו לפי ה eosinophils שגם בבדיקות הקודמות היה לה 18. למרות שה oxyuris הוא שלילי ופעם שעברה היה חיובי. ומה אומר hemolytic ind שרשום + ? שבכל הבדיקות הקודמות היה נורמל. ד"א- מתלוננת כל הזמן על כאבי בטן, וירדה במשקל מ 14.1 ק"ג ל 13.600 שמלכתחילה יש לה משקל נמוך מאוד לגילה. האם גם לפנות לגסטרו? להלן תוצאות הבדיקות. LIPEMIC INDEX NORMAL HEMOLYTIC IND. + ICTERIC INDEX NORMAL IRON UG/DL 73.00 TRANSFERRIN MG/DL 255.00 VITAMIN B12 PG/ML 685.00 WBC K/UL 8.90 NEUTROPHILS K/UL 4.20 NEUTROPHILS % % 47.70 LYMPHOCYTES K/UL 3.60 LYMPHOCYTES % % 40.10 MONOCYTES K/UL 0.40 MONOCYTES % % 4.70 EOSINOPHILS K/UL 0.60 EOSINOPHILS % % 7.20 BASOPHILS K/UL BASOPHILS(שינוי ביחידת מידה) ערך אפס BASOPHILS % % 0.30 RBC MU/L 4.78 HEMOGLOBIN G/DL 13.70 HEMATOCRIT % 40.00 MCV FL 83.70 MCH PG 28.70 MCHC G/DL 34.30 PLATELETS K/UL 357.00 MPV FL 9.40 RDW % 12.40 STOOL CULTURE לא התקבלה ENTAMOEBA HISTOLYTICA AG. לא התקבלה URINE CULTURE NEG.CULTU PERIANAL SMEAR לא התקבלה STOOL DIRECT MICROSCOPY לא התקבלה OXYURIS NEGATIVE GIARDIA AG לא התקבלה FERRITIN NG/ML 57.30 FOLIC ACID NG/ML FOLIC ACID(שינוי ביחידת מידה) סרום SG SG 1.01 LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 6.00 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE תודה רבה.

שלום, אכן השיעול יכול להמשך עוד תקופה לאחר סיום הדלקת ריאות. כאבי הבטן יכולים להיות גם כתוצאה מהטיפול האנטיביוטי ויש מקום לתת טיפול בפרוביוטיקה. בכל מקרה הבדיקות תקינות

מנהל פורום רפואת ילדים