הילד ממש נמוך וללא סיבה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/05/2015 | 09:46 | מאת: משה

היי, שאלה קצת מוזרה אולי. אני גבוה מאוד ואשתי ממוצעת בגובהה. יש לנו 3 ילדים- 2 בנות גבוהות יחסית לגילן(בנות 6.5 ו-2.5), ובן, שהוא ממש נמוך - גם ביחס לילדים בגן הוא הנמוך ביותר.הילד בן 4 עודמעט.הוא אוכל שותה עושה פיפי וקקי הכל כרגיל, משתולל וקופץ כל היום.לקחנו אותו כבר לבדיקת גיל עצמות ובדיקות דם כלליות- הכל בסדר, כך נאמר לנו. יש לנו הרגשה חזקה שאנחנו מפספסים משהו איתו- לא ייתכן שהוא כזה פיצפון והאחיות שלו גבוהות וגם אנחנו גבוהים יחסית.הוא די רזה,והרופאים טוענים שהכל בסדר. אציין שלאישתי יש כמה אחים ואחיות וכולם ממוצעים מבחינת גובה ומשקל - חוץ מאחותה שהיום היא בשנות ה-20 לחייה והיא נראית ממש ילדה בת 14-15,רזה ונמוכה, בעוד אחותה בת ה-15 הקטנה ממנה נראית גדולה ממנה(בגובה ובמשקל). איך בודקים את העניין הזה? שמענו שיש הורמוני גדילה. תודה!!!

שלום, אני מציע שתגשו לאנדוקרינולוג מומחה לילדים שיעשה הערכה הורמונית.וישקול אם יש מקום לטיפול בהורמון גדילה.

מנהל פורום רפואת ילדים