שאלה בנוגע לחום גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/04/2015 | 10:29 | מאת: דוד

שלום רב, ביתנו (בת 3) עם חום גבוה (בין 38 ל-39) זה היום השלישי (ללא כאבים מיוחדים, מטופלת באקמולי או נורופן מדי פעם). רופא המשפחה בדק אותה וטען שמדובר בוירוס, אך אם החום יימשך לאחר שלושה ימים, עלינו לבצע ספירת דם. מכיוון שביתנו פוחדת מאד מבדיקת דם, רצינו לשאול האם אפשר "למשוך" עוד כמה ימים בלי בדיקת דם גם אם ממשיך החום. תודה!

שלום, לדעתי בהחלט ניתן להמנע מבדיקת הדם. ברוב המחלות הויקרליות החום נמשך מספר ימים ולרוב מחלימים ללא בעיה.

מנהל פורום רפואת ילדים